Előfordul olyan eset, hogy a munkavállalót munkáltatója egy olyan felnőtt OKJ-s tanfolyamra szervezi be, amelynek néhány időpontja a munkavállaló szabadidejére, pihenőnapjára esik. Felmerülhet a kérdés, hogy a tanfolyamon töltött idő munkaidőnek minősül-e.

Dr. Bán Gergely munkajogi szakértő szerint a Munka Törvénykönyve alapján a tanfolyam munkaidőnek számít, ha azt a munkáltató kötelezően írta elő – olvasható a Hrportál.hu oldalán.

Így erre az időszakra is jár a munkabér a munkavállalónak.

A dolgozó beosztott rendes és rendkívüli munkaideje együttesen nem haladhatja meg a napi 12 és heti 48 órát, egyenlőtlen munkaidő-beosztás esetén a heti óraszámot átlagban kell számolni.

De 12 óránál hosszabb munkavégzésre senki sem kötelezhető egy napon, hacsak nincs készenléti munkakörbe osztva.

A munkáltató által elrendelt tanfolyam ideje teljes mértékben munkaidőnek minősül és a pihenőidő szabályai között is így kell figyelembe venni.

A dolgozó a pihenőnapján is beosztható a tanfolyami képzés idejére, ha az nem ütközik törvénybe és aránytalan sérelmet sem okoz a munkavállaló részére. Ezért munkaidős díjazás jár, és a pihenőidőt is úgy kell számolni, hogy a tanfolyamon töltött idő munkaidőnek számít.