Nem minden szakmát lehet állami támogatással megszerezni.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján megtalálható az Országos képzési Jegyzék. Azokat a szakképzéseket, amelyek mellett a táblázat „A képzés munkarendje oszlopában” nem csak a TK rövidítés szerepel, indítják iskolai rendszerű képzésben is – elméletileg. Ebben a jegyzékben azonban a képzéseket indító iskolák nem szerepelnek.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalán található szakmakeresővel kiválaszthatod, mely szakma érdekel, és hol szeretnél tanulni.

Ezen kívül szintén erről a linkről tölthető le a szakképzési centrumok elérhetőségeit tartalmazó táblázat. Ebben szerepel cím és telefonszám is, illetve a centrumhoz tartozó szakképzők adatait is tartalmazza.

Fontos, hogy a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján nem minden intézmény található meg, ahol szakmai képzésre lehet jelentkezni, hiszen az egyházi vagy alapítványi fenntartású intézmények nem szerepelnek rajta. Ezért érdemes külön is rákeresned a neten, hogy a környékeden milyen intézményben mit tanulhatsz. Néhány alapítványi iskola kínálata akár gyűjtőoldalakon is megtalálható, például a TanfolyamOKJ.hu weboldalán.