Az ingatlanközvetítő szakma űzéséhez OKJ 52 341 02 Ingatlanközvetítő vagy új típusú 04164005 végzettség szükséges.

Az OKJ-s képzés, valamint a 2021-es új típusú szakképesítés jelenleg felnőttképzési formában is elvégezhető. A tanfolyam során a résztvevők elsajátíthatják, hogyan kell szakszerűen eljárni az ingatlanok felmérésétől kezdve, a megfelelő érdeklődők felkutatásán át, egészen addig, hogy a szabályozásoknak megfelelő, hibátlan dokumentációt készítsenek el.

A tanfolyam elvégzése után a résztvevők képesek lesznek kezelni az ingatlanpiac kínálati és keresleti oldalát, elvégezni az adminisztrációs feladatokat, fejleszteni szakmai ismereteiket, követi az európai szabályokat, lebonyolítani az adásvétel, bérlet és csere üzletkötéseket, részt venni a minőségirányítási rendszer kialakításában – olvasható a Centrum Oktatóközpont oldalán.

Emellett egy ingatlanközvetítő tanfolyamon megtanulható, hogyan lehet adatbázist készíteni, számítástechnikai tevékenységet végezni, matematikai, statisztikai gazdasági számításokat végezni, befektetői szakértői anyagot készíteni, marketingtevékenységet folytatni, ingatlan forgalmi értékbecslést készíteni.

Az új rendszerben indítható ingatlanközvetítő szakmai képzést a TanfolyamGURU.hu oldalán is találsz.