Sokaknak jelent problémát, hogy nincs olyan weboldal, ahol naprakész információ lenne az összes induló OKJ-s képzésről. Ha tanfolyamot keresel, az alábbi oldalakon tudsz elindulni.

 

Magyar Képesítési Nyilvántartás

Május végén elkészült a Magyar Képesítési Nyilvántartás, amely bemutatja a hazánkban megszerezhető képesítések főbb jellemzőit, többek között azt, hogy az oklevelet, bizonyítványt megszerző tanulók, felnőttek milyen ismeretekkel, készségekkel rendelkeznek. Az Oktatási Hivatal (OH), valamint a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal együttműködésével létrejött adatbázisban az érettségiről, valamennyi felsőoktatásban szerezhető oklevélről és az Országos képzési jegyzékben (OKJ) szereplő szakképesítésekről lehet információt találni.

A nyilvántartás jelentős részét képezik azon intézmények legfontosabb adatai is, amelyekben az egyes képesítések megszerezhetők. Fontos azonban, hogy az OKJ-s képzések esetében az oldal nem teljesen naprakész. Csak azt tartalmazza, hogy az egyes intézményekben oktatható-e az adott képzés. Előfordulhat, hogy az iskola a megszerzett engedélyek alapján indíthatná az adott tanfolyamot, mégsem szerepel a kínálatában a képzés.

 

Iskolarendszerű képzések

Amennyiben ingyenes, iskolarendszerű képzéseket keresel, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal oldalán érdemes körülnézned.

Az oldalon szakképzések, megyék, szakképzési centrumok és konkrét iskolák szerint is kereshetsz.

 

Tanfolyamkereső oldalak

Jelenleg több tanfolyamkereső oldal közül is válogathatsz. Ezeknek az oldalaknak az előnye, hogy egy helyen több iskola ajánlata is szerepel, így könnyebben megtalálhatod a megfelelő képzést. Az egyik legnagyobb tanfolyamkereső oldalon, a TanfolyamOKJ.hu-n szakmacsoportok és városok szerint is kereshetsz képzéseket.