A duális képzés a termelő gazdaság és a szabályozó állam konstruktív együttműködése, mely során a szakképzési feladatok felelősségén és költségein a kölcsönös érdekek elismerése alapján megosztozik az állam és a gazdaság. A képzés elméleti feladatait a szakképző intézmények látják el, a gyakorlati részét pedig a gazdálkodó szervezetek körébe tartozó cégek, vállalatok.

A képzések több városban is indulnak, többek közt Győrben az Audi Hungaria ÁMK indít duális szakképzést, mellyel a régióban működő vállalatok jövőbeni munkaerőigényének biztosításához kíván hozzájárulni.

Az „Idegennyelvű ipari és kereskedelmi ügyintéző“ elnevezésű duális szakképzés keretében a szakmai oktatás két helyszínen, túlnyomórészt német nyelven folyik. A diákok az elméleti alapismereteket heti két tanítási napon az Audi Hungaria ÁMK-ban sajátíthatják el, a gyakorlati képzés pedig heti három napon az egyes szakképző vállalatoknál – AUDI HUNGARIA, DUVENBECK, KNÜPPEL, MOL, REHAU – történik. Az iskolai oktatás a szakképzési követelményeknek, valamint a későbbi szakmai tevékenység igényeinek megfelelően zajlik.

Duális szakképzés Győrben

Tanulj élvonalbeli cégnél – Jelentkezz az Audihoz duális szakképzésre.

Ez a Magyarországon teljesen új szakképzés 2016-ban az Audi Hungaria Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány kezdeményezésére kapott OKJ-akkreditációt. A képzésre érettségivel és kitűnő német nyelvtudással, valamint különös elhívatottsággal rendelkező fiatalok jelentkezhetnek. A képzés időtartama két év. Az itt szerzett képesítés németországi elismertetésére is lehetőség nyílik. Ezen képesítés továbbá ideális felkészítést nyújt későbbi duális gazdasági tanulmányokra – akár németországi egyetemeken is.

Az Audi Hungaria ÁMK-ban második alkalommal induló képzésre 2018. augusztus 13-ig várják az érdeklődők jelentkezését.

Az új szakképzéssel, valamint a pályázati folyamattal kapcsolatos további információ az Audi Hungaria Általános Művelődési Központ honlapján a „Szakképzés/Kereskedelmi szakképzés – Áttekintés“ címszó alatt található.